Home » Shendeti » Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i pastroni para se t’i gatuani dhe ato që duhet të pastrohen

Ushqimet që asnjëherë nuk duhet t’i pastroni para se t’i gatuani dhe ato që duhet të pastrohen

by Thashetheme VIP

Që nga fëmijëria ne jemi mësuar që ta pastrojmë ushqimin para se ta gatuajmë apo edhe ta hamë.

Sido që te jetë shumë pak njerëz e dinë se kjo shprehi (pastrimi i ushqimeve) mund të ju bëjë më shumë dëm se sa që e mendoni.

Pastrimi i disa ushqimeve, bënë që bakteriet të shpërndahen dhe mund të qoj deri në pasoja për shëndetin tuaj, raporton “Bright Side”

Këtu gjeni disa nga ushqime që nuk duhet t’i pastroni dhe ato të cilat duhet të i pastroni para se t’i gatuani apo t’i hani.

Vezët

Një substancë e veçantë, vendoset në në vezë për ta mbrojtur ata nga ndotja e batkerieve. Uji e shkatërron këtë mbrojtje.

Pulën

Bateriet në pulë të freskët janë tejet të rrezikshme për ne. Pastrimi i saj, bënë që bakteriet të shpërndahen edhe më shumë.

Mishin 

Njëjtë sikur mishi pulës, ashtu edhe me mishin e freskët, nuk duhet të pastrohet para se ta gatuani.

Pasta 

Nuk është ide e mirë, dhe nuk dihet se nga e keni mësuar që pastat duhet të lahen. Pastat mund të lahen pasi që janë gatuar.

Kërpudhat 

Edhe kërpudhat mund të i lani pas gatimit, para nuk preferohet.

Ushqimet që duhet të pastrohen 

Frutat dhe perimet 

Ushqimet në kanaqe

Shalqiri


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!