Home » Shendeti » Studim: ‘Vaginat duhet të bëjnë seks, përndryshe dalin jashtë funksionit’

Studim: ‘Vaginat duhet të bëjnë seks, përndryshe dalin jashtë funksionit’

by Thashetheme VIP

Një gjendje shëndetësore, e cila njihet si atrofia vaginale, vjen si rezultat i mungesës së estrogjenit, hormonit përgjegjës për zhvillimin seksual të femrës.

Atrofia vaginal është inflamacioni, thatësia, dhe tëhollimi i lëngut të mureve vaginale

Simptomat e atrofisë vaginale mund të ndryshojnë nga një grua në tjetrën, që do të thotë se nuk do të përjetojnë domosdoshmërisht të gjithë indikatorët e gjendjes shëndetësore në të njëjtën kohë.

Simptomat përfshijnë tharjen apo kruarjen vaginale, shkarkimin vaginal, humbja e dëshirës seksuale, gjakderdhja përgjatë marrëdhënieve, infeksionet frekuente të traktit urinar etj.

Shkaku kryesor i atrofisë vaginale është reduktimi i niveleve të estrogjenit. Nivelet e estrogjenit mund të zvogëlohen me:

– Disa lloje të kontraceptivëve, përfshirë injektimin kontraceptiv dhe pilulën e kombinuar
– Mungesa e zgjimit seksual para marrëdhënies, që çon në jo-prodhim të lubrifikantit natyral të një gruaje
– Ushqyerja me gji ose lindja
– Trajtimet e kancerit hormonal, kimioterapia dhe radioterapia në zonën e legenit
– Diabeti ose sindroma e Sjögrenit, në të cilën gjëndrat në trup që prodhojnë lëngje sulmohen nga sistemi imunitar.

Një sërë numër lubrifikantësh natyral mund të ndihmojnë në zbutjen e simptomave të atrofit vaginale. Kjo perfshin vajin e kokosit, aloe verën dhe suplimentet e vitaminës E.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!