Home » Shqiperia » Shtëpi të lira për popullin e thjeshtë, projekti ambicioz i qeverisë

Shtëpi të lira për popullin e thjeshtë, projekti ambicioz i qeverisë

by Thashetheme VIP

Në fillim të viteve 2000, qeveria meksikane nisi një projekt ambicioz që të ndërtonte shtëpi të përballueshme nga miliona banorë me mundësi të pakta financiare.

Më shumë se 100 miliardë u përdorën për të ndërtuar me qindra blloqe banimi me shtëpi të vogla, të rehatshme e të përballueshme në çmim, por jo çdo gjë shkoi sipas planit.

Ndonëse me miliona njerëz kanë gjetur strehim të përballueshëm, korrupsioni, planifikimet e gabuara dhe metodat e nxituara të ndërtimit bënë që edhe sot, shumë prej këtyre shtëpive të mos kenë rrjet uji të pijshëm dhe as ujëra të zeza.

Shumë blloqe të tjera kanë qenë një sukses, por arkitektët dhe fotografët e kanë kritikuar mënyrën e ndërtimit të qindra shtëpive identike, të ngjeshura me njëra-tjetrën në blloqe të veçanta, dhe e kanë quajtur “asfiksi urbane”.

Horge Toboada ishte i pari që e vuri re këtë mënyrë ndërtimi në Monterej, e cila bie edhe më shumë në sy nëse shihet nga ajri. Ai organizoi një ekspozitë me fotot, të cilat morën vëmendje botërore.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!