Home » Bota » “Sex Dolls”, printimi 3D ul çmimet e kukullave seksuale

“Sex Dolls”, printimi 3D ul çmimet e kukullave seksuale

by Thashetheme VIP

Kompania kineze ‘Doll Sweet’ do të përdorë teknologjinë 3D të shtypjes për të prodhuar robotët e saj të kënaqësisë me kosto më të ulët

Në fillim ishte një patentë e realizuar nga inxhinierja dhe shpikësja amerikane, Chuck Hull, në vitin 1986, ku – pas prezantimit të parë të konceptit të stereolitografisë (teknikë që lejon riprodhimin e objekteve tre-dimensionale nga të dhënat e krijuara nga softueri) – filloi zyrtarisht teknologjinë që ne e njohim sot si thjesht ‘printim 3D”.

Me zhvillimin e teknologjisë dhe me futjen e teknikave dhe materialeve gjithnjë e më të suksesshme, shtypja 3D ka pësuar një impuls të rëndësishëm në vitet e fundit, edhe pse, me uljen e kostove të të njëjtëve printerë 3D, të njëjtat çmime të prodhimit të komponentëve dhe pjesëve rezervë janë zvogëluar në mënyrë drastike, duke krijuar një treg veçanërisht të lulëzuar që ka prekur sektorët më të ndryshëm.

Ndër këto, është edhe sektori prodhues fitimprurës “kukulla seksi” dhe vetëm pak javë më parë, një nga kompanitë kryesore të quajtur Doll Sweet (DS) ka paraqitur një metodë të re zhvillimi për “sex bot” të saj në Expo VR në NanChang City në Kinë, që synonin reduktimin drastik të kostove të tyre dhe rritjen e prodhimit të tyre.

Përdorimi i printimit 3D për të ulur kostot e prodhimit

Nëse përpara rritjes së printimit 3D, prodhimi i këtyre “lodrave seksuale” kishte një kosto veçanërisht të lartë, pasi mbështetej në një proces modelimi të lidhur me stampime dhe kalqe, në sajë të kësaj teknologjie të re DS Robotics (ndarja e dedikuar Doll Sweet) tani është në gjendje të riprodhojë pjesët e këtyre kukullave në një mënyrë drastike më të shpejtë. Në fakt, duke përshpejtuar procesin e linjës së montimit, rritja e prodhimit dhe robotët janë rrjedhimisht më pak të shtrenjta jo vetëm për ata që i bëjnë ato, por edhe për përdoruesit e fundit.

Tipare realiste, por disa kufizime

Në mënyrë që këta robotë të duken më realë sesa kukulla tradicionale, disa nga përbërësit e tyre, duke filluar nga fytyra, bëhen me printim 3D. Megjithatë, klientët e DS Dolls nuk do të jenë në gjendje të kërkojnë një kopje të fytyrës së një personi të vërtetë ose një njeriu të famshëm. Në të vërtetë, blerësit mund të zgjedhin fytyrën që duhet të zbatohet për kukullën e tyre vetëm me një grup modelesh të miratuara, për të parandaluar përdorimin e tipareve të grave të vërteta që nuk kanë dhënë pëlqimin e tyre. Kjo pavarësisht nga printimi 3D ka bërë hapa të rëndësishëm përpara në fusha të tjera për të krijuar kopje pothuajse identike njerëzore, por është pa dyshim një zgjedhje shumë e rëndësishme për të ruajtur privatësinë dhe identitetin e vërtetë të grave që nuk kanë dhënë autorizim të qartë për riprodhim. Skeleti robotik i kukullës është modeluar në një trup të vërtetë për të replikuar lëvizjet e vërteta njerëzore, megjithëse DS Robotics nuk është aktualisht e gatshme ta zbatojë këtë teknologji në sexbots e saj. Ky skelet, në fakt, është duke u zhvilluar për robotë të përdorur si hostesses për pritjen në dyqane dhe restorante. Së fundi, DS ka njoftuar tashmë se do të ofrojë më shumë detaje mbi këtë projekt, duke filluar nga data e saj e mundshme e lancimit, gjatë vitit të ardhshëm.

E ardhmja “me kosto të ulët” falë printimit 3D

Nëse deri më sot realizimi i këtyre produkteve ka qenë gjithmonë i vështirë, ka shanse të mira që me përdorimin e printimit 3D sexbot, të fillojë drejt prodhimit masiv, duke u bërë më i kapshëm për konsumatorët. Natyrisht, rasti i një kompanie si DS – e cila u jep jetë prodhimeve shumë të shtrenjta – tregon se cila mund të jetë vlera e shtuar në përdorimin dhe zbatimin e kësaj teknologjie, jo vetëm në gjendje të zvogëlojë kostot e saj duke përdorur prodhimin masiv më parë të paimagjinueshëm, por edhe për të krijuar krijime shumë realiste që janë praktikisht identike me origjinalet. Por në këtë rast, natyrisht, vetëm dhe ekskluzivisht me pëlqimin e palëve të drejtpërdrejta të interesuara


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!