Home » Shendeti » Perfektë për gjumë të qetë, konsumoni këto dy ushqime

Perfektë për gjumë të qetë, konsumoni këto dy ushqime

by Thashetheme VIP

Mënyra se si ushqehemi ka të bëjë edhe me cilësinë e gjumit. Ndër dy produktet që ndikojnë në gjumë të mirë dhe të qetë janë bajamet dhe hurmat arabe.

Sipas studimeve mjekësore, personat që hanë këto produkte janë 23 për qind më pak të rrezikuar nga depresioni.

Kjo i atribuohet amino acidit triptofan që prodhon serotoninën ose hormonin e lumturisë.

Bajamet, arrat dhe farat e pishës janë ndër arrorët më të mirë për t’i rezistuar plogështisë emocionale gjatë karantinës. Kjo e fundit ka ndikuar gjerësisht në cilësinë e gjumit.

Bajamet dhe hurmat, përshpejtojnë metabolizmin me të paktën 10 përqind.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!