Home » Kuriozitete » Pamje fantastike/ Nis korrja e grurit në fushat e Dropullit

Pamje fantastike/ Nis korrja e grurit në fushat e Dropullit

by Thashetheme VIP

Pamje te shkrepura në momentin e duhur të ushqimit kryesor të njeriut, grurin!

Siç mund ta shihni në FOTOT e mëposhtme, në fushën e Dropullit, në qarkun Gjirokastër, ka nisur tashmë korrja e grurit.

Shqipëria plotëson rreth 48% të nevojave për grurë me prodhimin vendas. Pjesa tjetër importohet nga jashtë.

Ndërsa përsa i përket eksporteve, ato janë në nivele shumë të ulta. Për vitin 2019 eksporti i grurit ka qenë rreth 650 ton, sasi e cila është eksportuar e gjitha në Kosovë.

Për herë të parë gruri është kultivuar në Kinë rreth vitit 2700 p.e.s. dhe sot përdoret jo vetëm si ushqim për njerëzit dhe kafshët por edhe për prodhimin e etanolit.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!