Home » Sport » Kroacia e Dalic finalistja “më e keqe” e të gjitha kohërave

Kroacia e Dalic finalistja “më e keqe” e të gjitha kohërave

by Thashetheme VIP

Kroacia eDalic është gati të shkruajë historinë. Të dielën, në Moskë për herë të parë në historinë e saj, do të diskutojë finale e Boërorit kundër Francës, një rrugëtim të cilin nuk e ka nisur si favorite e kompeticionit dhe me një renditje të FIFA-s aspak optimiste. Por sot vendi i 20°, i destinuar të jetë vetëm një kujtim, ka fituar shansin të hyjë në faqet e historisë të “Rusi 2018”. Skuadra kroate është finalisja më e keqe e të gjitha kohërave gjithmonë nëse kemi parasysh renditjen e FIFA-s, frut i një aventure e gjtiha në ngjitje në grupet kualifikuese.

Nga 1993 (viti i hyrjes në fuqi të renditjes) deri më sot, finalistja me renditjen më të keqe ka qenë Franca (e 18) e cila më pas u shpall kampione në 1998. Më poshtë është lista e finaleve të Botërorit nga viti 1994 deri më sot me renditjet përkatëse të skuadrave.

1994: Brazil (1)-Itali (16)

1998: Brazil (1)-Francë (18)

2002: Gjermani (11)-Brazil (2)

2006: Itali (13)-Francë (8)

2010: Hollandë (4)-Spanjë (2)

2014: Gjermani (2)-Argjentinë (7)

2018: Francë (7)-Kroaci (20)


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!