Home » Thashetheme » Dielli ka hyrë në një cikël të ri, mund të jetë një nga më të fortët e regjistruar ndonjëherë

Dielli ka hyrë në një cikël të ri, mund të jetë një nga më të fortët e regjistruar ndonjëherë

by Thashetheme VIP

Dielli mund të jetë në një kohë shumë të ngarkuar. Sipas parashikimeve të reja, maksimumi tjetër në ciklet e aktivitetit të tij mund të jetë ai nga më të fortët që kemi parë.

Kjo është në kundërshtim të drejtpërdrejtë me parashikimin zyrtar të motit diellor nga NASA dhe NOAA, por nëse rezulton, kjo mund të konfirmojë një teori në lidhje me ciklet e aktivitetit diellor, për të cilin shkencëtarët kanë punuar me vite.

“Shkencëtarët kanë luftuar për të parashikuar si gjatësinë, ashtu edhe forcën e cikleve të njollave diellore sepse nuk kemi një kuptim themelor të mekanizmit që drejton ciklin”, tha fizikani diellor Scott McIntosh i Qendrës Kombëtare të SHBA për Kërkime Atmosferike.

“Nëse parashikimi ynë rezulton i saktë, ne do të kemi dëshmi se korniza jonë për të kuptuar makinerinë e brendshme magnetike të Diellit është në rrugën e duhur”.

Nivelet e aktivitetit të Diellit në të vërtetë janë mjaft të ndryshueshme, dhe ciklet e aktivitetit të tij janë të lidhura me fushën e tij magnetike.

Çdo 11 vjet, polet e Diellit ndërrojnë vendet; jugu bëhet veri dhe veriu bëhet jug. Nuk është e qartë se çfarë i drejton këto cikle, por ne e dimë që polet kalojnë kur fusha magnetike është në nivelin më të dobët.

Për shkak se fusha magnetike e Diellit kontrollon aktivitetin e saj – njollat ??e diellit (rajone të përkohshme të fushave të forta magnetike), shpërthimet diellore dhe nxjerrjet e masës koronare (prodhuar nga linjat e fushës magnetike që këputen dhe rilidhen) – kjo fazë e ciklit manifestohet si një periudhë e aktivitetit shumë minimal dhe quhet minimumi diellor.

Sapo polet të jenë ndërruar, fusha magnetike forcohet dhe aktiviteti diellor rritet në një maksimum diellor përpara se të ulet për ndërprerësin tjetër polar.

Ky është konsideruar prej kohësh cikli i plotë diellor, kur polet kthehen në pozicionet e tyre fillestare.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!