Home » Shendeti » A përcillet gripi i Qenit tek njeriu

A përcillet gripi i Qenit tek njeriu

by Thashetheme VIP

Ndoshta keni dëgjuar për gripin e shpendëve, gripin e derrit dhe madje edhe gripin e devesë.

Por frika po rritet që mund të merrni gripin nga një kafshë tjetër – qeni juaj, transmeton lajmi.net.

Një studim ka gjetur se llojet e gripit që përhapen midis kafshëve mund të jenë në gjendje të ndryshojnë dhe të kalojnë nga qentë apo macet tek njerëzit.

Dhe për shkak se forca e sëmundjes është ndryshe nga të tjerët, ajo potencialisht mund të përhapet shpejt dhe pa kontroll në mesin e njerëzve, shkencëtarët kanë potencuar.

Hulumtuesit kanë paralajmëruar se njerëzit duhet të mbajnë kujdesen më shumë ndaj qenve dhe gjitarëve të tjerë, me frikën se situata të tilla mund të kthehen në pandemi.


Ju luten na ndiqni ne rrjetin tone ne facebook.
Klikoni me poshte per te na ndjekur : https://www.facebook.com/thashethemevip/

Artikuj të ngjashëm:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!